Show Filters

Resultaat 1‚Äď36 van de 76 resultaten wordt getoond

Resultaat 1‚Äď36 van de 76 resultaten wordt getoond

Mensen die gewend zijn veel te reizen, weten hoe belangrijk het is om altijd de spullen bij zich te hebben die zij voor hun verblijf nodig hebben. Vaak zijn deze spullen verrassend groot en talrijk. Het gevolg is dat u snel overweldigd wordt wanneer u op reis niet over de juiste uitrusting beschikt om ze te bevatten en te vervoeren. Dit is wanneer het belang van de reisrugzak duidelijk wordt.

De reisrugzak is namelijk een accessoire dat uw taak tijdens al uw reizen aanzienlijk zal vergemakkelijken. En vanwege de veelzijdigheid en de grote verscheidenheid aan modellen vindt u zeker de reisrugzak die het beste bij uw behoeften past.

Van wandelrugzakken tot militaire reisrugzakken, alles wat u moet weten over de reisrugzak.

De reisrugzak is afgestemd op het type reiziger dat u bent

De reisrugzak is ontworpen om reizigers te vergezellen op hun verschillende reizen en is vooral aangepast aan het type reiziger dat u bent. Daarom is het belangrijk uw stijl te kennen om te bepalen hoe u uw reisrugzak kunt gebruiken. In het algemeen zijn er drie hoofdcategorie√ęn reizigers, waarvan u er zeker een zult vinden.

De minimalistische reiziger

De minimalistische reiziger is de reiziger die een hekel heeft aan lange wachtrijen. Hij reist vaak licht en neemt alleenhet strikt noodzakelijkemee om steden ten volle te kunnen bezoeken. Hij kan ook leven met een minimum aan comfort. Jeugdherbergen zijn meer dan voldoende.

U zult begrijpen dat dit type reiziger streeft naar zo weinig mogelijk rommel. Hij zal dan ook de voorkeur geven aan een rugzak met schouderriem met tot 20 liter aan vakken en een groot aantal zakken om de essenti√ęle spullen goed te kunnen opbergen.

De grote rustreiziger

Studenten in een tussenjaar of gewoon mensen die heel lang op zoek zijn naar nieuwe sensaties reizen de wereld rond voor nieuwe ervaringen. Na deze pauze keren ze terug naar de routine van hun dagelijks leven.

Vanwege het onbekende waaraan zij beginnen, hebben zij niet alleen het essenti√ęle nodig, maar ook een overlevingspakket en eerstehulpkit. Dit alles zonder een aantal van hun vertrouwde bezittingen te vergeten. Daarom is het voor hen beter om de voorkeur te geven aan een ruimbagage, omdat er veel meer dingen mee te nemen zijn.

Voor dit type reiziger is de militaire reisrugzak of rugzak met grote capaciteit het meest geschikt.

Avonturiers

Tot slot zijn sommige reizigers echte liefhebbers van bergen, jungles en zelfs uitgestrekte dorre woestijnen. Zij reizen het liefst liftend, en de route is altijd buiten de gebaande paden, met de prachtige sterrenhemel als favoriete verblijfplaats. Dit type avonturier moet de uitrusting om te overleven in de wildernis bij zich dragen.

Welk model reisrugzak u kiest, hangt nog steeds af van de voorkeuren van de avonturier of de beoogde bestemming. Licht reizen” vereist voor dit type reiziger immers nog steeds veel uitrusting en accessoires. Hiervoor zijn reisrugzakmodellen met een capaciteit van 40 L nodig. De wandelrugzak of kampeerrugzak is bijzonder geschikt voor dit type odyssee.

Wanneer de avontuurlijke reiziger daarentegen tijdens de expedities foto’s wil maken of zelfs onder de sterrenhemel wil kamperen, zal de bagage veel omvangrijker zijn. Voor dit soort reizigers is een rugzak met een grote capaciteit dus het meest geschikt.

Hoe kiest u uw reisrugzak?

Om uw reisrugzak te kiezen op basis van het type reiziger dat u bent, is het belangrijk rekening te houden met verschillende criteria.

Gewicht

Veel mensen beleven veel meer plezier aan licht reizen, omdat het minder moeite kost om spullen te dragen. Let dus bij het kiezen van uw reisrugzak op het leeggewicht. Zo wordt het voor u niet moeilijk om al uw spullen naar uw verschillende bestemmingen te dragen.

De capaciteit

Rugzakken worden over het algemeen ingedeeld op basis van hun capaciteit, uitgedrukt in liters. Een kleine reisrugzak die u bij u kunt dragen en die het allernoodzakelijkste bevat, heeft een inhoud van 15 tot 25 liter. Wandelrugzakken daarentegen zijn ideaal voor minimalistische tochten van enkele maanden. Ze hebben een inhoud van 25 tot 40 liter.

Tot slot zullen ook grote avonturiers en wandelaars die een zware uitrusting moeten dragen, voldoening vinden. Zij kunnen namelijk kiezen voorreisrugzakken met een grote inhoudvan 40 tot 65 liter, soms zelfs meer.

Het type opening

Verreweg de meeste reisrugzakken openen aan de bovenkant. Dit type opening is niet praktisch genoeg, omdat u dan niet gemakkelijk kunt zoeken naar spullen onderin de tas. Sterker nog, om alles helemaal onderaan te krijgen, moet u alles daarboven eruit halen. Dit kost vervolgens tijd om de kleding, uitrusting en accessoires in de tas opnieuw te rangschikken. Gelukkig zijn er reisrugzakken die, net als koffers, aan de voorkant opengaan. Deze reisrugzakken zijn relatief handiger en maken het gemakkelijker om uw weg te vinden wanneer u spullen uit de tas wilt halen.

Het type riemen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn het niet de schouders die het gewicht van uw reisrugzak op uw hele lichaam wegen. In plaats daarvan is het de riem in de taille die deze perfecte ondersteuning biedt. Die voorkomt ook dat het hele gewicht van de tas op uw schouders wordt geconcentreerd, wat een probleem kan worden als u de tas lange tijd draagt.

Reisrugzakken met gewatteerde banden verdelen het gewicht van de tas gelijkmatiger over uw rug. Daardoor zijn het veel comfortabelere modellen.

De indeling van het interieur

De indeling van de reisrugzak is een kwestie van individuele voorkeur. Sommigen geven namelijk de voorkeur aan modellen met een groot aantal vakken en compartimenten, zodat verschillende categorie√ęn uitrusting en kleding geordend kunnen worden opgeborgen. Anderen daarentegen kiezen voor een gemakkelijk te vullen draagtas om tijd te besparen.

Weerbestendigheid

Het is zeer belangrijk, vooral op reis, om uw spullen droog en veilig te houden tegen de grillen van het weer. Daarom moet uw reisrugzak perfect waterdicht zijn. De waterdichtheid van reisrugzakken is afhankelijk van de gebruikte materialen.

Sommige modellen reisrugzakken zijn voorzien van een ge√Įntegreerde regenhoes. Deze biedt volledige dekking voor de hele tas en de inhoud ervan. Andere modellen zijn echter ontworpen met waterbestendig textiel. Deze modellen hebben een meer uitgesproken waterdichtheid voor de binnenvakken en compartimenten in vergelijking met de buitenvakken.