Show Filters

Resultaat 1–36 van de 66 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–36 van de 66 resultaten wordt getoond

Rugzakken zijn geweldige accessoires voor kleine schatten, vooral om hun spullen in op te bergen. Er zijn modellen tassen die perfect zijn aangepast aan hun grootte en morfologie. Ze zijn praktisch en comfortabel en verkrijgbaar in een groot aantal vormen en kleuren naar ieders smaak. Verschillende merken bieden verschillende reeksen aan, afhankelijk van het kwaliteitsniveau. Hoe kiest u verstandig een babyrugzak?

Beschrijving van de babyrugzak

Een rugzak is een houder die wordt gebruikt om verschillende soorten dingen mee te nemen. Hij is ontworpen om op de rug te worden gedragen door middel van riemen of gordels (voor de schouders) of heupgordel (op de heupen). De modellen worden aangepast aan de toekomstige gebruiker en zijn behoeften. Vooral voor kleine kinderen en baby’s moet de rugzak aan zeer strenge specificaties voldoen om geschikt te zijn.

Er is een grote keuze aan babyrugzakken. Sommige ontwerpen en kleuren passen bij de vrolijke en leuke wereld van een kind. U vindt ze in de vorm van dieren of met de beeltenis van zijn favoriete superhelden, die hem doen denken aan zijn favoriete knuffels of tekenfilms.

De fabrikanten maken een aantal aanpassingen om de tassen geschikt te maken voor zowel jongens als meisjes (unisex). Het is ook mogelijk om genderspecifieke tassen te kopen met kleuren en patronen die specifiek zijn voor een bepaald geslacht. Dit zijn allemaal kenmerken die u veel keuze bieden. Het belangrijkste is dat u uw keuze baseert op uw leeftijd en behoeften.

Een bepalende factor, afhankelijk van de leeftijd of klas van uw engeltje, is de grootte. Afhankelijk van zijn schoolspullen zal hij meer of minder ruimte nodig hebben om zijn spullen elke dag mee te nemen. Als hij zijn waterflesje of zijn snack moet opbergen, zijn aangepaste zakken aan te bevelen.

De kwaliteit en stevigheid van de babyrugzak zijn ook heel belangrijk. Een baby is nog niet zo slim om met breekbare accessoires om te gaan. Hij neemt dus best de nodige voorzorgsmaatregelen. Zijn tas moet altijd stevig zijn om minstens een heel schooljaar mee te gaan.

Een babyrugzak dragen naar de crèche

Kinderen van de kleuterschool zijn nog erg klein en niet gewend om grote voorwerpen te dragen. Kies zeer kleine tassen die aangepast zijn aan hun morfologie. De riemen moeten wel verstelbaar zijn, zodat het kind vrij kan bewegen en meegroeit.

Praktische zakken met ritszakkengeven het kind gemakkelijk toegang tot zijn spullen. Geef de voorkeur aan het comfort van fleece rugzakken voor hun tere lichaam. Vermijd overbodige spullen en neem alleen het hoogstnoodzakelijke mee voor de kleine engel. Er zijn tassen met 4 banden: twee om op de rug te leggen (kind) en twee om in de hand te houden (ouders).

Als het kind nog niet goed ter been is, vermijd dan het dragen van de rugzak. Wacht tot het kind het zelf kan dragen, zoals een volwassene. Natuurlijk is het toegestaan hem de te maken bewegingen te leren, zodat hij ze leert en onthoudt. U moet vooral zijn tempo volgen, zonder te haasten.

De criteria voor het kiezen van een goede babyrugzak

Alle ouders moeten kijken naar verschillende specifieke criteria om de juiste rugzak voor hun kleintje te bepalen. Hij mag niet te zwaar of te volumineus zijn, want er moeten verschillende extra spullen in passen.

Functionaliteit van het accessoire

Als de rugzak wordt gebruikt om naar school te gaan, zal het praktisch nut voorop staan. De aangeboden functies komen neer op de soorten zakken waarin de spullen van uw baby kunnen worden opgeborgen. Ze moeten perfect zijn afgestemd op de schoolspullen van uw kind, zodat hij zich zonder problemen kan verplaatsen.

Speciaal voor baby’s is het raadzaam schoudertassen te vermijden. Die kunnen ervoor zorgen dat de baby een slechte houding aanneemt bij het lopen of staan. Kies voor rugzakken met wieltjes (en intrekbare handvatten) voor peuters die een eind naar de klas lopen.

Comfort bij elk gebruik

Het belangrijkste van een kinderrugzak is het gebruiksgemak. Hij moet licht en duurzaam zijn. Idealiter zou hij dus afwasbaar en waterdicht moeten zijn voor regenseizoenen. Als hij aan beide zijden vakken heeft, kan het totale gewicht worden afgestemd op de behoefte.

Comfort en gezonde materialen moeten een prioriteit zijn voor babyrugzakken. Verschillende materialen zoals canvas en stof zijn geschikt voor alle seizoenen. Daarentegen zijn leer, jeans of katoen niet echt geschikt voor een kinderrugzak.

Voor de veiligheid

Een babyrugzak moet een behoorlijke maat hebben. Om de breedte van de rug van het kind niet te overschrijden, moeten de afmetingen zorgvuldig worden overwogen. Pas de tas dus aan de benodigdheden van het kind aan, zodat hij zo licht en klein mogelijk is. Voor de eerste schoolklassen zijn weinig accessoires nodig.

Het is ook raadzaam dat de tas niet verder reikt dan de schouders en net voor de billen stopt. Zo kan hij zich gemakkelijker verplaatsen. De schouderbanden en riemen moeten ook perfect verstelbaar zijn. Bovendien is een gewatteerde rug een betere keuze voor kleuters.

Een te zware of slecht gedragen rugzak heeft onaangename gevolgen voor de houding van het kind. Daarom moet aan dit detail bijzondere aandacht worden besteed. Overgewicht kan leiden tot spierspanning, rugpijn, schouder- en nekpijn.

De kunst van het dragen van de rugzak

De manier om de rugzak op te pakken en te dragen beantwoordt aan een bepaalde dagelijkse routine om de houding te behouden en zich niet te bezeren na verloop van tijd. Kinderen zijn het meest betrokken, omdat hun lichaamshouding nog niet volledig ontwikkeld is. Zij moeten hun rugzak voorzichtig gebruiken om letsel te voorkomen.

Een goed gevulde rugzak mag niet meer wegen dan 10% van het gewicht van de drager. Bovendien moet het accessoire evenwichtig zijn en gemakkelijk te tillen. Daarom mag het kind alleen het strikt noodzakelijke per dag dragen. Ze kunnen bijvoorbeeld wachten tot ze op school zijn om, indien mogelijk, hun waterfles te vullen. Om het gewicht te verminderen, kunnen zij ook hun lunch in de hand houden.

Voordat het kind de rugzak omdoet, moet het gehurkt gaan zitten om hem te dragen. Het wordt sterk afgeraden om voorover te buigen (zonder de knieën te buigen) om de rugzak op te tillen. Het kind kan de rugzak op een tafel of bureau op zijn of haar hoogte leggen om de manoeuvre te vergemakkelijken. Zo kan het kind zijn of haar armen plaatsen zonder dat het hoeft te buigen of te bukken.

Ouders moeten ervoor zorgen dat de tassen van kinderen worden aangepast voordat ze naar school vertrekken. Stel de schouderbanden en riemen goed af zodat het kind rechtop staat. Controleer het looppatroon en de houding van het kind wanneer het zich verplaatst. Tekenen dat een rugzak te zwaar is, zijn

– Rug- en schouderpijn;

– Voorovergebogen of achteruit lopen;

– De schouderbanden moeten vastgrijpen om uw tas te dragen.