Show Filters

Resultaat 1‚Äď36 van de 67 resultaten wordt getoond

Resultaat 1‚Äď36 van de 67 resultaten wordt getoond

Als u een huisdier adopteert, moet u een kooi aanschaffen om het zich comfortabel te laten voelen. Soms moet u uw huisdier mee naar buiten nemen, naar de dierenarts, voor een wandeling of om te reizen… Voor deze omstandigheden is een reismandje niet altijd het beste accessoire. Bovendien is het vermoeiend om het dier de hele weg in uw armen te dragen. Naast uitputting maakt u uw huisdier ongemakkelijk. In veel opzichten lijkt een rugzak voor huisdieren geschikter voor deze situaties. Om dit accessoire aan te schaffen, zijn er criteria waarmee u rekening moet houden.

Rugzak voor huisdieren: definitie

Deze rugzak is een praktisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om een klein tot middelgroot dier over een korte of lange afstand te vervoeren. Hij wordt meestal gebruikt om te wandelen. Het gebruik van een draagtas is echter vereist om bepaalde poorten te passeren en toegang te krijgen tot bepaalde gebieden. Het is ook een functionele manier voor de eigenaar om zijn huisdier te dragen zonder moe te worden en zonder zijn armen te gebruiken.

Het belang van een rugzak voor huisdieren

In tegenstelling tot een reismand is de rugzak alleen geschikt voor kleine huisdieren. Vaak wordt hij gebruikt voor het vervoer van honden die minder dan 10 kg wegen. Er zijn modellen die zwaardere gewichten kunnen dragen, maar de impact op de rug van de reismand en de af te leggen afstand mogen niet uit het oog worden verloren.

Daarom wordt meestal aanbevolen om pups in een rugzak te vervoeren. Deze dieren zijn nog in de groei en lopen langzaam. Dit geldt ook voor oudere honden, die niet meer goed ter been zijn. Zij kunnen u vertragen tijdens uitstapjes, vandaar de mogelijkheid om ze op uw rug te dragen. Deze draagtas is ook een troostmiddel voor zieke honden.

Wanneer u met uw hond een wandeling wilt maken, ook al is uw hond niet erg atletisch, is een hondenrugzak ideaal. U kunt de wandeling apart beginnen totdat uw metgezel de eerste tekenen van vermoeidheid voelt. Daarna kunt u hem op uw rug dragen en het avontuur in hetzelfde tempo voortzetten.

Eendierenrugzak maakt ook uw armen vrij, zodat u weinig vermoeidheid voelt. Als u het dier op uw rug draagt, kijkt het echter niet naar zijn baasje. Zijn gezichtsuitdrukkingen gaan verloren en hij kan niet volledig met hem communiceren.

In feite zijn er verschillende categorie√ęn tassen voor het vervoer van dieren: verrijdbare, schouder- of buikmodellen. Van allemaal biedt de rugzak de mogelijkheid om activiteiten met een huisdier te beoefenen. Dit kan zijn fietsen, wandelen, enz.

Aan de andere kant zijn er plaatsen die niet toegankelijk zijn voor huisdieren. De rugzak kan de deuren van deze plaatsen openen zolang uw huisdier rustig blijft. Voor vliegreizen, bijvoorbeeld, accepteren luchtvaartmaatschappijen een huisdier meestal wel als het in een tas wordt vervoerd.

Prijs van een rugzak voor huisdieren

De prijs van een dierenrugzak is een belangrijk criterium. Er zijn verschillende dierentassen op de markt. De ene verschilt van de andere door het materiaal van fabricage, de ingebouwde openingen, de stevigheid van de banden en bevestigingen en het merk.

Voor een slimme aankoop moet u rekening houden met de leeftijd, de lengte en het gewicht van uw huisdier, uw draagvermogen en hoe u de rugzak gaat gebruiken. De prijs van een rugzak voor huisdieren varieert van 20 tot 100 euro. U vindt deze tassen in online winkels en in winkels.

Door direct naar een dierenwinkel te gaan, is het mogelijk om het materiaal aan te raken en het voldoende te waarderen voordat u tot aankoop overgaat.

De soorten dierenrugzakken

In grote lijnen kunnen dierenrugzakken worden ingedeeld in twee soorten: zachte en harde modellen. Het eerste type is vrij klassiek. Net als reistassen heeft hij geen stevige constructie, maar gaaspanelen. Het is een volledig bedekte tas. Het dier rust in de zak en geen enkel deel van zijn lichaam bevindt zich in de open lucht.

Het stevige model lijkt meer geschikt voor trektochten. Met het oog op de lange afstand die moet worden afgelegd, heeft hij een opening aan de bovenkant om hitte te voorkomen en om het dier zijn kop uit de zak te laten steken.

Er zijn sterke netten aan de zijkant om het dier in te kaderen. Er zijn draagbare tassen met wielen. Deze geven u de mogelijkheid om een deel van het gewicht van uw huisdier te nemen. Voor het comfort van uw huisdier en voor uw draaggemak mag er geen extra gewicht in de tas worden geplaatst.

Uw comfort en dat van uw huisdier zijn twee vereisten bij het kiezen van de rugzak. Voor het huisdier moet u zich afvragen welke positie in de tas voor hem het beste is voor de reis. Is hij comfortabel staand of zittend? Sommige tassen bieden openingen om zijn poten uit de tas te laten glijden.

De luchtstroom is ook belangrijk voor het comfort van het huisdier. Oververhitting kan worden voorkomen door te kiezen voor een model tas met meerdere netpanelen. Hoogwaardige tassen houden hier rekening mee. Hier is een lijst van enkele tassen die u zouden kunnen interesseren:

  • Ademende kattenrugzak: naast de ventilatiepori√ęn is dit model transparant aan de zijkanten. Hierdoor voelt het huisdier zich niet opgesloten. Hij kan de wereld om zich heen zien. U kunt met uw metgezel naar de supermarkt of een park als u kiest voor deze tas maat L (35 x 30 x 40 cm).
  • Transportrugzak voor kleine katten en honden: dit model bestaat in twee versies: een maat S (30 x 34 x 16 cm) en een maat M (36 x 45 x 21 cm). Met dit accessoire kunt u uw metgezel overal mee naartoe nemen.
  • Aanpasbare kangoeroe-rugzak voor honden: deze verleidt door zijn vorm en eenvoud. Als u voor deze tas kiest, kan uw hond zijn vier poten vrij bewegen. Er is een opening voor elke poot. Deze drager kan lasten dragen van 2,5 tot 9 kg. De maten S, M, L en XL zijn beschikbaar.

Voor uw comfort moet u ook aan uw rug en schouders denken. Het is belangrijk dat u de nodige maatregelen neemt om blessures te voorkomen. Hiervoor moet u de riemen van de tas goed afstellen. Deze dienen om de rugzak vast te zetten. Het is ideaal dat een huisdierentas gewatteerde riemen heeft, zodat de druk op de schouders perfect wordt verdeeld.

De rugzak voor huisdieren

Welke tas u ook kiest, de ventilatieroosters moeten aanwezig zijn. Na het detail van de ventilatie, moet u een tas kiezen waarvan het fabricagemateriaal de huid van uw huisdier niet irriteert. Soms wordt uw huisdier aangetrokken door een extern voorwerp en is het geneigd uit de zak te springen. Er zitten riemen in de tas om het dier vast te zetten en het risico van een ongeluk te vermijden.

Bovendien kan de rugzak tot een bal worden opgerold en alleen worden uitgevouwen wanneer dat nodig is. Deze optie is erg handig voor mensen die graag met hun huisdier wandelen. U maakt ruimte in uw wandelrugzak en haalt de rugzak er alleen uit als dat nodig is, bijvoorbeeld als uw huisdier gewond is. De dierenrugzak is daarom een hulpmiddel dat met zorg moet worden gekozen. Voor langdurig gebruik moet hij regelmatig worden onderhouden.