Show Filters

Toont alle 13 resultaten

Wanneer u het grootste deel van uw tijd onderweg bent, is het belangrijk om de beste accessoires te hebben. Daarom hebben tassenfabrikanten het concept van de rugzak opnieuw uitgevonden voor de motorrijder. De motorfietsrugzak is effici√ęnter dan conventionele tassen en is het accessoire dat elke motorrijder zou moeten gebruiken.

Als u op zoek bent naar een motorrugzak, moet u weten dat de beschikbare modellenveelvoudig en diverszijn: motorrugzak met grote capaciteit, waterdichte rugzak aanpasbaar op de achterbank, 60 L multifunctionele militaire rugzak, reflecterende rugzak voor de motor, anti-diefstal schoudertas..

Een motorrugzak dragen omwille van de ergonomie

De motorrugzak is een accessoire dat bijzonder belang hecht aan het comfort van de bestuurder en het voordeel heeft dat hij gemakkelijk te dragen is. Daarom heeft de motorrugzak een configuratie die zorgt voor een goede ergonomie. Meestal is hij uitgerust met twee gewatteerde schouderbanden en een met schuim gevoerde zijwand. Dankzij de gewatteerde schouderbanden verdeelt de motorrugzak de lading goed over de schouders van de motorrijder. De motorrijder heeft daardoor minder last van nek-, rug- en schouderklachten.

De zijkant van het zadel is bekleed met geribbeld schuim om lucht te laten circuleren. Dit verhoogt het comfort van de rug van de motorrijder. Door het ergonomische ontwerp kan de motorrugzak tijdens lange ritten worden gedragen. Naast het uitstellen van vermoeidheid vermindert het de kans op stijve gewrichten en spierpijn. Door dit alles draagt de motorrugzak bij toteen betere behendigheid en alertheid van de bestuurder. Tegelijkertijd wordt het risico op ongevallen verminderd.

Het dragen van een motorrugzak ter ondersteuning

Motorrijden is een activiteit waarbij verschillende elementen komen kijken. Tussen remmen en hoge snelheid is de motorrijder altijd op zoek naar evenwicht. Kies daarom voor een comfortabele rugzak van goede kwaliteit. Verwaarloos daarom niet de prijs die u ervoor betaalt. De motorrugzak is verreweg het beste accessoire voor het evenwicht van de motorrijder, omdat hij een complexer ondersteuningsmechanisme heeft dan conventionele tassen. Hij is niet beperkt tot twee riemen, maar is meestal uitgerust met meerdere clips en riemen. Hij heeft met name een buikriem en zijn paar schouderbanden zijn verbonden door een sterke band.

In sommige gevallen zijn enkele lipjes aangebracht om de rijder te helpen het volume van de motorrugzak aan te passen. Zo past de uitrusting zich aan de inhoud aan. Als al deze voorzieningen zijn aangebracht, is dat vooral om te zorgen voor een optimale houding van de bagage op de rug van de motorrijder. Omdat hij één is met het accessoire, geniet deze van een goed evenwicht tijdens zijn reizen. De motorrijder kan ook naar believen remmen zonder uit balans te raken door de last die hij draagt. Bovendien kan de motorrugzak moeilijk wegvliegen bij hoge snelheid, omdat hij goed vastzit aan zijn eigenaar.

Een motorrugzak dragen voor waterdichtheid

Wie een auto bezit, is het minst bang voor de grillen van het weer. Met een bepaalde configuratie beschermen voertuigen hun bestuurders goed tegen de elementen. Dit geldt voor automobilisten, maar niet voor motorrijders.

Motorrijders worden tijdens hun ritten rechtstreeks getroffen door de weersomstandigheden. Daarom hebben de meeste motorrijders altijd een motorrugzak bij zich. In de meeste gevallen is de rugzak vanaf het begin geoptimaliseerd.

Dit geoptimaliseerde ontwerp omvat het gebruik van verschillende waterdichte materialen tijdens de fabricage. Naast de sluitingsritsen heeft de motorrugzak vaak waterdichte flappen. Dankzij deze verschillende elementen is de structuur perfect waterdicht. Bij regen zijn de spullen die erin zitten dus gegarandeerd beschermd tegen water. Soms is een motorrugzak uitgerust met een regenhoes.

Bij afwezigheid van de andere elementen is deze ook zeer effectief. De regenhoes is vaak ondergebracht in een van de zakken van de motorrugzak en moet op de tas worden geplaatst zodra de rijder de eerste tekenen van regen opmerkt.

Het dragen van een motorrugzak voor opslag

Over het algemeen heeft de motorrugzak een vrij grote capaciteit. Daardoor kan de motorrijder er de meeste spullen in kwijt. Ook heeft de motorrugzak vaak meer vakken dan zijn tegenhanger in de stad. Om de organisatie van de inhoud voor de motorrijder te vergemakkelijken, is hij uitgerust met verschillende elementen: scheidingswanden, verschillende zakken, opbergnetten… Het moet gezegd dat deze structurering vooral heel praktisch is. Naast het organiseren van de inhoud vergemakkelijkt het ook het meenemen van de verschillende bezittingen van de bestuurder.

Bovendien is deze diversiteit aan opbergruimte ook op andere manieren voordelig. Omdat de inhoud nu gelijkmatig is verdeeld, biedt de motorrugzak de bestuurder meer comfort. Tijdens dynamisch rijden kan de overdracht van lading fataal zijn voor de rijder. Fabrikanten van tassen hebben dit begrepen en hebben de opslagruimte van de motorrugzak zo ontworpen dat de verschillende overdrachten van lading die zich kunnen voordoen tot een minimum worden beperkt.

Een motorrugzak dragen voor zijn stevigheid

Sinds enkele jaren is de sterkte van motorrugzakken geen geheim meer voor motorrijders. Daarom wordt de motorrugzak meestal gemaakt van het textiel dat voor deze jassen wordt gebruikt. Dit betekent dat de motorrugzak goed bestand is tegen slijtage. Hierdoor is hij beter bestand tegen de slijtage die na verloop van tijd kan optreden.

Welke spanningen hij onderweg ook ondervindt, de motorrugzak zal altijd een opmerkelijke robuustheid vertonen. Om dit te bereiken verstevigen de meeste fabrikanten de zones en naden die het meest worden blootgesteld aan tractie. Het blijkt dus dat investeren in een motorrugzak een duurzame investering is.

Een motorrugzak dragen voor zijn veelzijdigheid

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is een motorrugzak geen accessoire dat uitsluitend bestemd is voor motorritten. Als hij goed is geconfigureerd, kan hij gemakkelijk buiten uw motorleven worden gebruikt. Voor toerliefhebbers kan hij zeer nuttig zijn om belangrijke voorwerpen effici√ęnt mee te nemen.

De motorrugzak kan ook een uitstekende reisgenootzijn. Dankzij zijn en stevige structuur kan hij uw bagage gemakkelijk dragen. Natuurlijk moet deze weinig persoonlijke bezittingen bevatten, want op de motor is veiligheid nooit gegarandeerd.