Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE SD10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Welk Type Rugzak Kiezen

Welk type rugzak moet ik kiezen?

Vaak vergeten, is de rugzak toch een onmisbaar accessoire in een garderobe. Afhankelijk van uw behoeften en het gebruik dat u ervan wilt maken, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste te vinden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat u een model van goede kwaliteit moet vinden dat uw rug en uw lichaamsvorm in het algemeen respecteert. Dus hoe vindt u het juiste product? Welk type rugzak moet ik kiezen? We leggen alles uit in dit artikel!

Wat zijn de criteria voor het kiezen van een rugzak?

Voordat u een rugzak koopt, is het belangrijk om te bepalen wat uw behoeften zijn en welke kenmerken belangrijk zijn. Het is raadzaam om je de volgende punten af te vragen:

Capaciteit

Eerst en vooral is de kwestie van de capaciteit een prioriteit. Het is essentieel om het gebruik van de tas te bepalen en het volume dat u nodig zult hebben. Ik zal bijvoorbeeld niet dezelfde capaciteit nodig hebben als ik een tas koop voor op kantoor of om te wandelen. Het is belangrijk te visualiseren wat u moet dragen voordat u een model kiest. Als ik naar mijn werk ga, is een tas van ongeveer 20 liter voldoende voor mijn papieren, mijn telefoon, een flesje water, een pen en een notitieboekje. Voor een weekend in de bergen daarentegen is een tas met een inhoud van meer dan 40 liter absoluut noodzakelijk.

Kwaliteit

Voor meer duurzaamheid en comfort is het belangrijk om een kwaliteitsmodel te kiezen. Daarvoor is het belangrijk te kijken naar het gebruikte materiaal, de plaats van vervaardiging, de opties die het product biedt en de afwerking. U moet kijken of de stof resistent, waterdicht en waterafstotend is, of het sluitsysteem solide is, enz.

Ergonomie

Dit vaak over het hoofd geziene punt is essentieel, vooral als u uw tas gedurende meerdere uren per dag moet dragen. Ergonomie betreft alles wat te maken heeft met draagcomfort, de dikte van de schouderbanden, de vulling in de rug, het aantal openingen en opbergvakken, de plaats van de polsen, enz. Het gaat echt om alles wat de rugzak comfortabel en gemakkelijk hanteerbaar maakt.

Sac À Dos Classe

De verschillende soorten rugzakken

Rugzakken voor in de klas

Of het nu voor college of middelbare school of hogeschool, de rugzak is een onmisbaar accessoire voor studenten. Hij moet verschillende taken vervullen: trendy en comfortabel zijn, een goed volume hebben en duurzaam zijn. Polyester modellen vervullen al hun functies goed en hebben het voordeel dat ze goedkoop zijn. Qua kleur en design kunnen jongeren alles proberen, dus je kunt net zo goed plezier hebben!

Rugzakken voor op het werk

Als je eenmaal de universiteit voorbij bent en je een goede nachtrust hebt gehad, moet je nuchterder zijn als je naar je werk gaat. Een “fietstas” bijvoorbeeld, die niet log en vaak discreet is, is het ideale compromis om naar kantoor te gaan. Gemaakt van polyester of leer, is hij geschikt voor alle smaken en budgetten. Als u dit ontwerp te sportief vindt, zullen klassieke rugzakken van gewaxt canvas of leer u meer elegantie brengen.

Onlangs heeft de trend van “tote” rugzakken zijn plaats gevonden. Dit is een rugzak die, wanneer hij wordt geopend, uitklapt als een boodschappentas. Het voordeel is dat u al uw spullen tegelijk kunt zien. Dit type model heeft verschillende vakken, waaronder een versterkt vak voor een tablet of laptop, afhankelijk van het volume.

De wandelrugzak

Voor een wandelrugzak is het essentieel om te letten op het volume en de ergonomie. Aangezien u uren of zelfs dagenlang gewicht op uw rug zult dragen, is het belangrijk na te denken over hoe u uw rug kunt beschermen. Kies voor modellen van 40 liter of meer. Kijk naar de vulling op de rug en de stevigheid van de schouderbanden.

Controleer of de tas een plaats heeft voor een wandelstok, een ijsbijl voor bergbeklimmen of een waterfles. Kijk ook of er een waterdichte zak in zit voor uw documenten, enz. Beknibbel niet op al deze opties, ze zullen u comfortabeler maken.

Sac À Dos Trekking

De trekkingrugzak

Het verschil met wandelrugzakken is dat een trekkingrugzak alles moet kunnen bevatten wat je voor meerdere dagen nodig hebt. Daarom is het aan te raden om voor modellen van 60 liter of meer te gaan. Ze zijn ontworpen als trektochtrugzak en hebben vaak verschillende zakken in de heupband en riemen om kampeerspullen aan op te hangen. Hij moet zeer ergonomisch en robuust zijn om een optimale ervaring te garanderen.

De nordic walking rugzak

De Nordic walking rugzak is meestal een klein, lichtgewicht model van ongeveer 15 liter. Er moet een waterfles, een snack en een mackintosh in passen.

Welke materialen moet ik kiezen?

Zoals gezegd is de kwaliteit van het materiaal essentieel bij de keuze van een rugzak. Het bepaalt zowel de stijl als de duurzaamheid van het product. Afhankelijk van uw behoeften, uw smaak en uw portemonnee kunt u het materiaal kiezen dat bij u past.

Cordura

Net als ballistisch nylon is Cordura een sterk, slijtvast materiaal met een zeer goede duurzaamheid. Het heeft als bijkomend voordeel dat het betaalbaar is. Eastpak-tassen, die we allemaal wel eens gedragen hebben, zijn van dit materiaal gemaakt.

Dyneema

Lichter, waterbestendiger en sterker dan cordura, dyneema is ideaal voor een urban look. Het geeft veel charme aan de persoon die een dyneema rugzak draagt. Het enige nadeel is de prijs.

De X PAC

Oorspronkelijk gebruikt bij het ontwerp van bootzeilen, zijn X PAC-stoffen zeer licht en bestand tegen extreme omstandigheden. Wanneer u uw wandel- of trekkingrugzakken koopt, kies dan voor dit materiaal voor uw gemoedsrust.

Sac À Dos En Cuir

Leer

Mooi, chic, stedelijk, stijlvol, elegant, resistent, er is geen gebrek aan adjectieven om leren rugzakken te beschrijven. Dit model van lederwaren is ideaal voor naar het werk. Het enige nadeel is natuurlijk de prijs. Een leren rugzak van goede kwaliteit, gemaakt in Europa, kost tussen 500 en 800 €. Niet voor iedereen toegankelijk helaas, maar het is de prijs die je moet betalen voor een topproduct.

Kortom, als u een rugzak zoekt, bepaal dan eerst waarvoor u hem gaat gebruiken. Stel vervolgens prioriteiten bij de criteria die voor u belangrijk zijn. Nu de wereld van de rugzakken duidelijk is, hoeft u alleen nog maar uw perfecte match te vinden. Aarzel in de tussentijd niet om op dit artikel te reageren als je opmerkingen hebt over dit onderwerp.

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.