Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Een Leren Tas Reinigen

Hoe maak je een leren tas schoon?

Leer is een materiaal dat resoneert met je oer-natuur. Alleen al door het aan te raken wekt het huid-op-huid contact je innerlijke tijger. Organisch, gebouwd om te weerstaan, leer verleidt al snel de beste leerbewerkers.

Alleen… een schaduw verduistert al snel het beeld. Ook al verleidt het de estheten, dit textiel kan ook zeer grillig zijn. Erger nog… Ondanks zijn schijnbare robuustheid, is het niet ongewoon dat het door de knieën gaat bij een gekleurde vloeistof of schokken. Dat klopt… Achter zijn schijn van onoverwinnelijke reus, is leer een materiaal dat gemakkelijk vuil wordt. En zonder de juiste techniek zal elke poging om het te reinigen een complete mislukking zijn.

Waarom is het nodig leer grondig te reinigen?

Leder is niet zomaar een textiel. Het is een organisch materiaal dat ademt, leeft en zich voedt met alle elementen die het omringen. Daarom is het bijzonder gevoelig voor bepaalde chemische stoffen en overmatige vochtigheid.

Na honderden euro’s te hebben uitgegeven aan een leren tas, is het laatste wat u wilt, hem beschadigen door hem te agressief te behandelen. Om de levensduur van uw lederwaren te verlengen, zijn er drie dingen die u nooit mag doen:

  • een leren tas onderdompelen in een bak met water;
  • uw lederen tas inwrijven met een conventioneel textielwasmiddel of reinigingsmiddel;
  • uw leer poetsen met een schurende spons.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af waarom deze waarschuwingen worden gegeven. Dus neem de tijd om verder te lezen…

Door zijn organische aard is leer een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Op dit textiel vinden ze zowel de zuurstof die ze nodig hebben om te overleven als de voedingsstoffen waarmee ze zich kunnen voortplanten. Een leren tas die in water is gedrenkt, wordt al snel een ecosysteem bevolkt door een groot aantal microbiële soorten.

Een lederen tas is niet alleen zeer gevoelig voor vocht, maar wordt ook onherstelbaar beschadigd door te agressieve wasmiddelen. Dit komt door de aanwezigheid van poriën over het hele oppervlak. Via deze poriën kunnen de actieve bestanddelen gemakkelijk in de diepere lagen doordringen en de wortels van het textiel wegslijten.

Het laatste wat je moet doen is te agressief borstelen. Ja… Bij een vlek die een katoenen doek weerstaat, is het verleidelijk om het zware geschut boven te halen. Maar doe het niet. Leer is gevoelig voor krassen en kan niet tegen een ruwe behandeling. Een beetje te hard werken en het geeft de geest.

En nu denk je waarschijnlijk dat een echt lederen tas kopen een slecht idee is… Helemaal niet! Voor wie precies weet hoe hij dit leren accessoire moet schrobben, is een leren tas een garantie voor geluk.

Comment Nettoyer Un Sac En Cuir Sans L'Abîmer

Hoe maak je een leren tas schoon zonder hem te beschadigen?

Dit is een vraag die elke eigenaar van een echt lederen tas zich stelt. Als het voorwerp van hun dromen eenmaal onder de vlekken zit, hoe kom je er dan vanaf? Afhankelijk van uw affiniteit kunt u kiezen tussen verschillende even doeltreffende methoden.

De wattenbolletjesmethode

Dit is een grootmoeders trucje dat welbekend is bij Sartoria-bezitters. Katoen is uiterst zacht en kan tot bolletjes worden gerold of worden gebruikt in de vorm van make-up remover-schijfjes. Eenmaal gedrenkt wordt het katoen voorzichtig over het te reinigen gebied gerold. Om dit te laten werken is het natuurlijk nodig om specifieke lotions te gebruiken.

Reinigingsmelk

Vanwege de gevoeligheid van leer is make-up remover of babylotion zeer effectief voor het schrobben van leer. Giet een paar druppels op watten en maak kleine cirkelvormige bewegingen op de leren tas.

Wees wel voorzichtig… Zodra het watje bruin of zwart is, is het tijd om het te vervangen. Anders is zijn reinigende werking verleden tijd. Ziet uw leren tas er weer goed uit? Droog hem af met een zachte katoenen doek.

Glycerine

Dit is een product dat zeer nuttig is voor het herstellen van kwetsbare of door de tijd versleten leren tassen. Glycerine is zowel voedend als reinigend en moet op dezelfde manier gebruikt worden als reinigingsmelk. Merk op dat het mogelijk is om een glycerine te gebruiken die in een apotheek of zelfs in een cosmeticawinkel is gekocht.

Glycerine zeep

Het werkingsprincipe is precies hetzelfde als dat van glycerine. Maar het zit zo… Om de werkzame stoffen in de huid te laten dringen, is het raadzaam een licht vochtig sponsje of watje te gebruiken. Van tijd tot tijd de spons uitspoelen zodat het vuil blijft vervagen. Als een zone eenmaal schoon is, veeg deze dan af met een zachte doek.

Zo voelt uw tas gevoed en soepel aan. Breng daarna een beetje vochtinbrengende melk aan en laat het minstens acht uur drogen. Uw lederwaren zullen hun natuurlijke glans terugkrijgen.

Nettoyage D'Un Sac En Cuir Marron

Kleisteen

Zelfs inktvlekken moeten buigen voor kleisteen. Ja… Dit natuurproduct is formidabel tegen het hardnekkigste vuil. Het is gemakkelijk te koop in een biologische kruidenierszaak, maar ook in bouwmarkten en supermarkten.

Om een leren tas schoon te maken, giet je een beetje kleisteen op een licht vochtige spons. Laat het een beetje schuimen en dep uw lederwaren voorzichtig op. Ga met de spons over het leer en gebruik een andere doek om alle sporen van vuil te verwijderen. Veeg uw tas daarna af met een zachte doek om hem zo droog mogelijk te maken.

Traditionele reiniging

Bent u een fan van klassieke processen? Voor wie niet zo dol is op natuurlijke recepten, is het aan te raden een conventioneel kanaal te gebruiken. Hoewel weinig mensen het weten, is het reinigen van een leren tas met afwasmiddel perfect mogelijk. De kunst is te weten hoe het moet.

Alle stof verwijderen

Allereerst is het cruciaal om al het stof en vuil te verwijderen dat de poriën van uw leren tas verstopt. Verwijder kruimels en ander vuil met een doek of stofzuiger.

Meng zeep en water

Los een beetje afwasmiddel of handzeep op in water in een bakje. Om uw leren tas niet te beschadigen, gebruikt u een lepel zeep per vier kopjes water.

Gebruik een vochtige doek

Doop een doek in de vloeistof en wrijf ermee over je leren tas. Zodra u voelt dat de doek te veel water bevat, wringt u hem uit. De doek moet vochtig zijn, maar niet druipend.

Begin bij voorkeur bovenaan en werk naar beneden. Zo hoeft u niet over overtollig vocht te strijken.

De lederen tas drogen

Zodra u klaar bent met het verwijderen van het overtollige water, veegt u de vloeistof af met een handdoek. Wees voorzichtig… Niet wrijven. Veeg er gewoon voorzichtig met de doek overheen.

Lederconditioner aanbrengen

Om te voorkomen dat het leer barst of breekt, brengt u een lederconditioner aan. Het zal een beschermend schild rond het textiel vormen en voorkomen dat het door de tijd wordt beschadigd. Wat wilt u nog meer?

Moeilijke vlekken verwijderen

Ondanks uw inspanningen kunnen sommige vlekken niet verdwijnen. Gelukkig zijn er gemakkelijk oplossingen te vinden. In veel gevallen zijn de benodigde producten slechts enkele meters verwijderd. Verwijder vlekken op leer met nagellakremover of wrijfalcohol door een doek te doordrenken met een beetje nagellak of wrijfalcohol. Dep hiermee vervolgens voorzichtig de te schuren plekken.

Om vet uit leer te verwijderen, brengt u zuiveringszout aan op de vetvlek en laat u dit minstens 12 uur inwerken. Verwijder na deze tijd het overtollige poeder met een droge doek. U kunt ook tandpasta gebruiken om de plekken die u wilt schoonmaken licht te bevochtigen. Zodra de plekken doordrenkt zijn met water, brengt u tandpasta aan. Wrijf met uw vingers voordat u ze afveegt met een droge doek.

Sac En Cuir Rouge

Hoe maak je een leren tas schoon?

Met al deze tips is er geen twijfel mogelijk dat je leren tas weer in zijn oude glorie hersteld wordt, tenzij je iets anders doet. Vertel ons in een reactie hoe jij een leren tas schoonmaakt.

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.