Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Hoe Kiest U Uw Koffer?

Hoe kies je een koffer? De volledige gids

Een reis vereist altijd voorbereidingen die aan de eisen voldoen. Een nieuwe koffer kopen kan daar één van zijn. Hoe koopt u er dan een die het beste bij uw behoeften past? In deze gids vindt u een selectie van criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw ideale koffer. Deze criteria hangen met name af van de duur van de reis, het te gebruiken vervoermiddel, het soort bagage dat wordt meegenomen..

Hoe kiest u de grootte van uw koffer in functie van de lengte van uw reis?

Heeft de lengte van een reis invloed op de keuze van de koffer? Het antwoord ligt voor de hand: hoe langer u reist, hoe meer u moet meenemen en hoe groter het formaat van uw bagage moet zijn.

Reist u minder dan een week? Overweeg dan te kiezen voor een handbagagekoffer. Deze relatief kleine koffers maken uw reis comfortabel en minder omslachtig. Met een hoogte tussen 40 en 56 cm zijn handbagagekoffers ideaal voor uw weekends (en andere korte verblijven). Ze besparen u bijvoorbeeld de incheckkosten die low-cost maatschappijen gewoonlijk in rekening brengen.

Er zijn echter ook andere formaten dan handbagage. Daartoe behoren middelgrote koffers van 56 tot 70 cm hoog. Kies dit type om bagage voor een verblijf tot drie weken mee te nemen. Kies daarentegen voor een grote koffer of ruimkoffer (met een minimale hoogte van 70 cm), als uw reis langer duurt.

Nota bene let op: laat uw behoeften de vrije loop. Voor een korte reis kan het nodig zijn veel bagage mee te nemen. In dat geval kan een vergrootbare of iets groterekoffer nodig zijn. Omgekeerd kan een handbagagekoffer geschikt zijn voor een langere reis.

Le Moyen De Transport Choisi

Het gekozen vervoermiddel

Kan de keuze van de koffer worden gerechtvaardigd door het vervoermiddel dat u gebruikt? De waarheid is dat je niet dezelfde vrijheid en ruimte hebt om je bagage met de auto te vervoeren als met het vliegtuig of de trein. Dit zijn de criteria waarmee u rekening moet houden bij de keuze van uw koffer als u met een van de drie onderstaande vervoermiddelen moet reizen.

Welke koffer moet ik kiezen als ik met de auto reis?

U kunt uw bagage opbergen in de kofferbak en onder de stoelen van uw auto. U kunt ook een handbagagekoffer gebruiken, afhankelijk van de spullen die u mee moet nemen en de lengte van uw reis. Tenzij u over een ruime vestibule beschikt, vermijdt u ten allen tijde XL-koffers (dit zijn ruimkoffers die over het algemeen ideaal zijn voor vliegreizen).

Welk type koffer moet ik kiezen voor vliegreizen?

Het kiezen van een koffer voor een vliegreis is een hele opgave. Tussen de aard en het gewicht van uw bezittingen enerzijds en de eisen van de luchtvaartmaatschappijen anderzijds, kan het allemaal wat onaangenaam worden:

  • Uw hele koffer uitpakken (en opnieuw inpakken) voor de veiligheidscontrole: vermijd dit door te kiezen voor het gemak en de kwaliteit van een handbagagekoffer met voorvakken;
  • Uw ruimkoffer mogelijk misbruikt zien worden: gelukkig kan de keuze voor een sterke en stevige koffer dit soort behandeling door het bagageafhandelingspersoneel op de luchthaven voorkomen;
  • In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, kunt u vaststellen dat uw koffer door de autoriteiten is versnipperd (omdat de inhoud ervan moeilijk toegankelijk is): overweeg in dat geval een koffer met een hangslot of een TSA-slot (Transport Security Administration), dat door de genoemde autoriteiten gemakkelijk kan worden geopend met een speciale sleutel.

Welk type koffer moet ik kiezen voor treinreizen?

Het kiezen van een koffer die geschikt is voor treinreizen is niet erg ingewikkeld. De grote maatschappijen zijn niet erg kieskeurig over de afmetingen van uw koffers. Grote koffers worden echter opgeslagen in een gemakkelijk toegankelijke ruimte. Denk er dus aan ze te beveiligen met bijvoorbeeld een slot.

Aan de andere kant moet u koffers van cabineformaat kiezen als u met goedkope spoorwegen reist. Grote koffers worden niet aangemoedigd door de beperkende bagageregels van deze maatschappijen. Dit betekent dat u boven de gewichtslimiet extra kosten moet betalen.

Een tip trappen: trappen op en af lopen kan een gedoe zijn bij het dragen van uw bagage door het station, dus kies voor een koffer met 4 wielen om het leven gemakkelijker te maken.

Un Critère De Taille Dans Le Choix D’une Valise

Kenmerken: een belangrijk criterium bij het kiezen van een koffer?

Zoals bij elk product zijn de kenmerken van koffers doorslaggevend bij hun keuze. Hoe kunt u het economische, praktische enz. aspect van het ding verwaarlozen als u uw reis aangenaam en comfortabel wilt maken? Met andere woorden, de materialen waaruit de koffers bestaan maken ze soepel of stijf en maken ze lichte, stevige en/of resistente bagage..

Zachte koffer

De zachte koffer wordt gekenmerkt door zijn lichtheid dankzij de materialen waarvan hij gemaakt is (stof, polyurethaan, teflon, enz.). Hij is praktisch, voordelig en minder duur dan een harde koffer; hij vermindert het gewicht van uw bagage (en bijgevolg maakt u minder transportkosten). Dit is een geweldig idee als je bijvoorbeeld low cost vliegt.

Maar hoewel ze praktisch zijn door hun voorvakken, zijn zachte koffers toch kwetsbaar door de soepelheid van hun stof. Daarom moeten ze met zorg worden behandeld. Fabrikanten zijn zich hiervan bewust en ontwerpen modellen die even duurzaam als sterk en stevig zijn – deze zijn te vinden in online winkels.

Harde koffer

De harde koffer is ideaal voor het vervoer van breekbare voorwerpen die extra bescherming nodig hebben. Het is een kwaliteitskoffer die sterk, duurzaam en robuust is. Merk echter op dat hij veel zwaarder is dan een zachte koffer en misschien niet voordelig voor u is als u een lange reis moet maken met een goedkope vlucht. Vooral als u met de trein of de auto reist, kunt u dus beter kiezen voor harde koffers.

Er zijn echter ook harde koffers waarvan het materiaal (polycarbonaat, polypropyleen, enz.) een intelligent compromis is tussen robuustheid en lichtheid. In alle gevallen is harde bagage gemakkelijk te hanteren. Ze zijn schokbestendig en beschermen uw spullen tegen diefstal.

Nombre De Roue Pour Choisir Sa Valise

Aantal wielen: 2 of 4?

Het aantal wielen is een van de criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een koffer, ongeacht de grootte. Koffers met 2 of 4 wielen hebben hun eigen specifieke voordelen.

  • De koffer met 2 wielen: eenrichtingsverkeer, biedt veel meer ruimte voor uw spullen dan het model met 4 wielen. Hij is uitgerust met noppen die zijn verticale stabiliteit bepalen. Er zijn koffers met kogellagerwielen (duurzaam en comfortabel); koffers met kunststof wielen (ideaal voor ruw terrein), enz;
  • De koffer met 4 wielen: koffers met 4 wielen zijn multi-directioneel en kunnen in alle richtingen worden gedragen. Hun praktische karakter bespaart u extra moeite bij het dragen. Ze zijn duurder dan koffers met twee wielen, maar het geld meer dan waard.

Uiteindelijk zijn er veel parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een koffer. Naast die welke hierboven zijn opgesomd, kan men het gemak noemen waarmee de koffer wordt geopend en gesloten, de ergonomie, de aard, het gewicht..

De lijst van criteria kan steeds weer worden uitgebreid, en u heeft er zeker iets over te zeggen. Vertel ons in de commentaarsectie van dit artikel over uw ervaring en de criteria die u hanteert bij de keuze van uw koffer.

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.