Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Welke Rugzak Voor School

Welke rugzak voor college?

De rugzak, ontstaan in de jaren 1900, is een voorwerp dat vele wijzigingen heeft ondergaan alvorens de tas te worden die we vandaag allemaal kennen.

In Frankrijk verscheen hij voor het eerst aan het eind van de jaren 1980, als waardige erfgenaam van de leren boekentassen.
Hij wordt gebruikt voor allerlei activiteiten over de hele wereld en blijft een must-have voor elk kind dat zijn schooltijd begint.

Hieronder vindt u alle tips over hoe en waarom u een rugzak moet kiezen voor uw kind dat aan de middelbare school begint.

Hoe zit het met een schooltas of een tas met wieltjes?

Voordat u weet waarom u een rugzak moet kiezen voor uw kind dat naar de middelbare school gaat, is het de moeite waard om naar andere soorten tassen te kijken.

De schooltas: een klassieker die niet altijd relevant is voor een scholier

De schooltas is het iconische item voor scholieren. En dat is misschien wel zijn grootste minpunt: hij heeft tegenwoordig een nogal ouderwets imago en is niet echt meer van deze tijd.

Dankzij het robuuste ontwerp is hij goed bestand tegen schokken. De talrijke vakken, die het opbergen van spullen kunnen vergemakkelijken, blijven interessante aankoopargumenten voor ouders.

Dit type tas moet worden voorbehouden aan kinderen van de lagere school, zodat zij zich de basisbeginselen van een goede organisatie eigen kunnen maken en zich geen zorgen hoeven te maken over de soms brutale manier waarop zij hun tas zullen gebruiken.

Sac À Roulettes Pour Le Collège

De tas op wielen: een tussentas die niet noodzakelijk geschikt is voor kinderen

Dit type tas kan over de grond worden getrokken dankzij wielen en een handvat dat door het kind wordt voortgetrokken. De rug wordt dan ontlast van het gewicht van de tas en vooral van de inhoud, maar het probleem ligt elders. Er bestaat een risico op pijn in de arm van het kind door de manier waarop de tas wordt voortgetrokken en het gewicht van de inhoud. Deze herhaalde belasting kan leiden tot dagelijkse pijntjes en zelfs tot allerlei gezondheidsproblemen.

Sommige tassen hebben ook schouderbanden zodat ze op de rug kunnen worden geplaatst. Hoewel dit een goed idee lijkt om de manier waarop de tas wordt gedragen af te wisselen, moet er rekening mee worden gehouden dat de tas, eenmaal op de rug, zwaarder is dan een gewone schooltas, omdat het gewicht van het wielmechanisme moet worden toegevoegd.

Waarom kiezen voor een rugzak voor een schooljongen?

Een rugzak mag dan niet zo stevig zijn als een schooltas of over de grond kunnen rollen als een tas op wielen, hij heeft vele voordelen waarover ouders en kinderen het zeker eens zijn.

  • Ze zijn gemakkelijk te vinden, tegen alle prijzen en in alle stijlen. Perfect om budget en plezier te combineren, allemaal zonder naar de plaatselijke winkels te hoeven gaan.
  • Hij neemt weinig ruimte in beslag. Hij is vaak iets lichter dan een schooltas, maar ook minder omvangrijk omdat hij flexibeler is: daardoor is hij gemakkelijker dagelijks te gebruiken en is hij praktischer op te bergen als hij niet wordt gebruikt.
  • Hij is veelzijdig. Na verwijdering van de schoolinhoud kan de rugzak worden gebruikt als draagtas of sporttas.
  • Bij goed gebruik vermindert hij rugpijn. De twee schouderbanden leggen de rugzak op de schouders en verdelen het gewicht gelijkmatig. Zo wordt de nek ontlast en de rug beschermd.
  • De handen zijn vrij. Het gebruik van een rugzak betekent dat uw handen vrij zijn en u bijvoorbeeld gemakkelijk een deur kunt openen, het onverwachte kunt opvangen of een voorwerp kunt gebruiken. De bewegingsvrijheid die een rugzak biedt is aanzienlijk.
Fille Avec Un Sac À Dos Sort Du Collège

Voor meisjes, een handtas in plaats van een rugzak?

Voor jonge, flirtende meisjes kan het verleidelijk zijn om de rugzak te vervangen door een handtas: dit is een dubbele vergissing.

Enerzijds is een handtas beslist niet ontworpen om ordners en andere zware en omvangrijke boeken in op te bergen. En anderzijds, als u een model vindt dat dat wel doet, dan zult u merken dat u veel gewicht in uw hand draagt. Dit zal je spieren zodanig belasten dat je een blessure oploopt, of je ontmoedigen om de dingen mee te nemen die je nodig hebt om goed te studeren, waardoor je studiejaren in gevaar komen.

Hoe zit het met de schoudertas?

Een schoudertas kan een interessant alternatief zijn voor een student.

Hij is zowel trendy als praktisch, omdat hij veel opbergruimte biedt, maar hij heeft één groot nadeel, vooral voor een scholier: het gewicht van de hele inhoud van de tas rust op één schouder. Dit leidt automatisch tot een onbalans die rugpijn kan veroorzaken, wat vooral op jonge leeftijd tot gezondheidsproblemen kan leiden, net als roltassen.

De schoudertas is meer geschikt voor middelbare scholieren en universiteitsstudenten. De meesten van hen dragen minder boeken en schriften dan een scholier.

Hoe kies je een rugzak?

Het gaat er niet om de eerste de beste rugzak op de markt te kiezen, hetzij omdat hij een aantrekkelijke prijs heeft, hetzij omdat hij een opdruk uit de nieuwste film heeft.

De rugzak, vooral bij gebruik door een schooljongen, moet inderdaad aan bepaalde essentiële criteria voldoen.

  • De hoogte van de rugzak moet ongeveer 40 centimeter zijn, zodat er gemakkelijk schoolboeken en schriften in passen. Idealiter is de bodem stijf voor extra stevigheid.
  • Hij moet een inhoud hebben van minstens 25 liter om alle schoolbenodigdheden gemakkelijk mee te nemen.
  • Er moetworden gelet op een sterke tas, met name de naden van de schouderbanden, die versterkt moeten zijn. Bovendien moeten de in de tas gebruikte materialen van goede kwaliteit zijn, zodat de tas niet binnen enkele weken verslechtert.
  • Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het sluitsysteem, zodat dit niet na een paar keer gebruik breekt. Klittenband, dat te snel slijt, moet worden vermeden ten gunste van ritssluitingen. Sommige rugzakken zijn uitgerust met antidiefstalsluitingen.
  • Let op de achterkant van de tas, die gewatteerd moet zijn om letsel te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de schouderriemen, die gemakkelijk verstelbaar moeten zijn zodat ze perfect passen bij het lichaam van uw kind.
Groupe D'Adolescents Avec Des Sacs À Dos Vont Au Collège

Een rugzak ja, maar tegen welke prijs?

Er zijn veel verschillende soorten rugzakken, waarvan de prijs varieert afhankelijk van het merk en de gekozen kwaliteit.

De keuze van het merk hangt af van de voorkeur van uw kind. Het is belangrijk dat uw kind een rugzak heeft die hij of zij leuk vindt. Het is aan u om het juiste evenwicht te vinden tussen de prijs die u zich kunt veroorloven en wat uw kind wil.

Wat de kwaliteit betreft, zijn er twee stromingen. Sommige ouders kopen liever elk jaar een nieuwe rugzak en kiezen voor een goedkope tas. Anderen kiezen voor kwaliteit en dus een iets hogere prijs, in de hoop dat de tas meer dan een jaar meegaat.

In ieder geval mag u de belangrijkste criteria niet over het hoofd zien om ervoor te zorgen dat uw kind zijn of haar rugzak goed kan gebruiken.

Hoe gebruik je een rugzak goed?

U hebt de perfecte rugzak voor uw kind op school gevonden.
Er zijn nog een paar laatste punten die u moet controleren om ervoor te zorgen dat uw kind de rugzak zo goed en veilig mogelijk gebruikt.

  • Het niet-onderhandelbare principe: de rugzak moet op beide schouders worden gedragen. Zo wordt het gewicht goed verdeeld en wordt de kans op rugpijn verkleind.
  • Laat uw kind zien hoe het de binnenkant van de rugzak goed kan opbergen. De grootste en zwaarste spullen moeten onderin de tas worden gelegd om de rugspieren te ontlasten.
  • Maak regelmatig van de gelegenheid gebruik om samen met uw kind uit te zoeken en te controleren of bepaalde, misschien vergeten, voorwerpen nog nuttig zijn om mee te nemen.
  • Vergeet niet van tijd tot tijd de algemene toestand van de rugzak te controleren. Controleer of hij niet beschadigd is en of de naden, met name de riemen, nog op hun plaats zitten.
  • De aanpassing van de riemen moet regelmatig worden gecontroleerd, vooral in verband met de evolutie van de morfologie van uw kind.

Zoals u ziet, moet de keuze van een rugzak voor uw kind niet lichtvaardig worden opgevat.

Er moet rekening worden gehouden met verschillende criteria om ervoor te zorgen dat uw kind een rugzak heeft die voldoet aan zijn behoeften en wensen, maar vooral ook aan zijn gezondheid.

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.