Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Voordelen En Nadelen Van Een Aangesloten Rugzak

Aangesloten rugzak: voor- en nadelen

Hightechspecialisten ontwerpen steeds geavanceerdere voorwerpen op de markt om het gebruik van onderling verbonden hulpmiddelen te vergemakkelijken. Deze verbonden apparaten maken het gebruik van smartphones en andere slimme apparaten en accessoires immers handiger. Eén zo’n verbonden voorwerp is de verbonden rugzak. Waarvoor dient het eigenlijk en wat is de impact ervan op de gebruiker?

Connected object: definitie en specifieke kenmerken

De term “connected object ” verwijst naar een gewoon instrument of apparaat dat kan worden gekoppeld om met een ander te communiceren via een Bluetooth- of Wi-Fi-netwerk (bekend als het internet der dingen). Tegenwoordig bieden merken van mobiele telefoons headsets, horloges en armbanden aan die via deze netwerken met smartphones/tablets zijn verbonden.

Deze verbonden objecten zijn meestal uitgerust met :

  • sensoren om informatie te verzamelen ;
  • een elektronische kaart voor de verwerking van gegevensbanken; en
  • en een communicatieapparaat, zoals bij telefoons.

Verbonden apparaten worden veel gebruikt op het gebied van besturing en beveiliging. U vindt drones die op afstand worden bestuurd via een smartphone met behulp van een Wi-Fi-verbinding. Daarnaast maken alarmsystemen die vanaf een mobiele applicatie kunnen worden geactiveerd het mogelijk om motoren, auto’s, deuren, flats enzovoort te beveiligen.

De meest voorkomende connected tools zijn tegenwoordig horloges, smart-tv’s en spraakassistenten (veel gebruikt op medisch gebied). Dit alles is mogelijk dankzij netwerken en andere verbindingsmiddelen.

Un Homme Qui Porte Un Sac À Dos Connecté

Gebruik, kenmerken en functies van een connected rugzak

Digitale junkies en technologieliefhebbers zullen echte waarde vinden in het verkennen van connected lederwaren, omdat ze het gemakkelijker en handiger maken om slimme apparaten te gebruiken. Dankzij de connected bag hebben gebruikers van de nieuwste generatie telefoons geen problemen meer met het opladen van hun telefoon. Ze hebben permanent toegang tot Wi-Fi, waar ze ook zijn.

De meeste connected bag modellen hebben een ingebouwde Wi-Fi verbindingsdoos die minstens 5 apparaten tegelijk ondersteunt. Ze hebben ook een oplaadbatterij die meestal varieert van 18.000 mAh tot 30.000 mAh en oplaadkabels (Android en Apple) om je telefoon op te laden. Sommige aangesloten rugzakken hebben een ingebouwde luidspreker en USB-poorten.

Aan de basis is de rugzak via Bluetooth verbonden met uw mobiele telefoon. Naarmate de afstand tussen u en de tas groter wordt, ontvangt u SMS- of alarmmeldingen op uw telefoon. Merk ook op dat hij is uitgerust met een geolocatiefunctie waarmee u hem kunt lokaliseren in geval van verlies.

Dankzij de geïntegreerde GPS-tracker registreert uw aangesloten rugzak de afgelegde routes en afstanden. Hij heeft veel opbergruimte voor uw gadgets, computer, tablet en andere accessoires.

Qua uiterlijk verschilt de connected rugzak maar weinig van merk tot merk. Daarentegen heeft hij het voordeel dat hij er heel stijlvol uitziet en bestendig is dankzij zijn gepantserde en versterkte omhulsel, wat de prijsklassen op de e-commercesites rechtvaardigt. Vanaf 150 euro hebt u een aangesloten rugzak van goede kwaliteit.

Het standpunt van de consument over de connected rugzak

Honderden mensen over de hele wereld bestellen dit product online omdat het zo praktisch is, vooral degenen die vaak korte reizen maken of graag wandelen. Dankzij de meerdere vakken van de tas kunnen ze hun verschillende elektronische hulpmiddelen opbergen en hoeven ze niet bang te zijn dat hun telefoon leeg raakt.

Ondanks al deze positieve aspecten lijken anderen minder geïnteresseerd en zijn ze niet van plan zich dit type apparaat toe te eigenen.

Gezien deze bipolaire keuze vraagt men zich af of er, afgezien van de voordelen en eigenschappen van de connected rugzak, ook negatieve gevolgen zijn voor gebruikers of anderen?

Sac À Dos Connecté Noir Avec Un Chapeau

Voordelen van het gebruik van de connected rugzak

Bij het noemen van het nut, de kenmerken en de functionaliteit van de connected rugzak ziet men onmiddellijk de voordelen van dit object. Sporters gebruiken hem, evenals professionals in overheidskantoren en mensen in het beroepsleven die lange afstanden moeten afleggen van de ene plaats naar de andere.

Zij kunnen hun telefoon onderweg altijd opladen. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi van de tas kunnen ze ook verbonden blijven met het internet en informatie uitwisselen met vrienden, familie en collega’s. Gebruikers kunnen waardevolle spullen veilig opbergen in de tas, want in geval van diefstal kunnen ze de tas traceren via de specifieke mobiele applicatie van de tas.

Sommige ouders kopen het voor hun kinderen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gelokaliseerd zonder dat hun kinderen het weten. Bovendien is het een tijdbesparend hulpmiddel. In plaats van een uur thuis te wachten tot de batterij van je telefoon is opgeladen, kun je gewoon je aangesloten rugzak meenemen en je smartphone erop aansluiten terwijl je reist.

Sommige mensen gebruiken het alleen vanwege de elegantie en maken geen gebruik van de verbindings- en interconnectiefuncties.

Om welke reden dan ook, het gebruik van een verbonden rugzak kan voordelig zijn.

Nadelen van het gebruik van een gekoppelde rugzak

Met betrekking tot mogelijke nadelige gevolgen voor de gezondheid noemen veel mensen het ongemak voor de menselijke gezondheid. Vanuit gezondheidsoogpunt is het niet raadzaam om voorwerpen te dragen die magnetische golven produceren. En als je beseft dat de connected rugzak een Wi-Fi-systeem heeft dat overal werkt, word je sceptisch.

Ook een oplaadbare batterij op je rug dragen, vooral in de zomer, is geen goede praktijk, gezien de invloed van zonlicht op de batterij.

Wat betreft de mogelijkheid om uw aangesloten rugzak in de winter te gebruiken, moet u zich ervan bewust zijn dat u beperkt kunt worden als u geen hoes hebt voor u en uw rugzak.

Sac À Dos Connecté Sur Une Table

Aangesloten rugzak: wat denkt u?

Natuurlijk zijn deze beperkingen en gevolgen genoeg om de connected rugzak voor velen onaangenaam en zelfs gevaarlijk te maken. Toch blijft het een interessant product dat als cadeau gegeven zou kunnen worden. Tenminste, dat vinden veel tevreden gebruikers. Hoe zit het met jou? Wat vindt u ervan?

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.