Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Welke Rugzak Voor De Middelbare School

Welke middelbare school rugzak kiezen?

In Frankrijk passeren elke ochtend 12,9 miljoen leerlingen de poorten van een middelbare school (bron: INSEE). Dorstig naar kennis hebben ze een overvloed aan accessoires bij zich. Boeken, schriften, laptops, enz. Je kunt je niet voorstellen hoeveel een middelbare scholier bij zich kan dragen.

Met hun lange dagen hebben middelbare scholieren een rugzak nodig die hun avonturen kan bijhouden. Het aantal vakken, de stof en de aanwezigheid van een laptopsleuf zijn enkele van de parameters waarmee rekening moet worden gehouden. Ja, het kiezen van een rugzak voor de middelbare school is geen gemakkelijke taak.

Waarom is het belangrijk de juiste rugzak te kiezen?

Volgens artikelen op internet weegt de gemiddelde schooltas 8,5 kg. Ter vergelijking, de FCPE aan om niet meer dan 10% van het lichaamsgewicht van een kind mee te nemen.

Voor leerlingen is al dat gewicht niet zonder gevolgen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een te zware schooltas rugklachten kan veroorzaken. Cervicale pijn, permanent gebogen lendenwervels, neiging tot bukken, pijnlijke knieën… Het is noodzakelijk dit gewicht zo goed mogelijk te verdelen om de botten van de leerlingen te sparen.

Hoewel het verleidelijk is te kiezen voor modellen met wielen, is dit allesbehalve een goed idee. Natuurlijk is iedereen geneigd de ene hand te gebruiken in plaats van de andere. Door dezelfde hand te gebruiken om de zak te trekken, kan de leerling gemakkelijk een verdraaiing ontwikkelen.

Groupe De Jeune Avec Sac À Dos Lycéee

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen voor een geschikte schooltas?

Naarmate middelbare scholieren assertiever worden, kunnen zij slechte houdingsgewoonten aannemen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor te grote tassen voor een “los ” effect of voor schouderbanden voor een nonchalante look.

Wees voorzichtig…

Volgens de Huffington Post moet de ideale rugzak aan bepaalde criteria voldoen. Deze kunnen als volgt worden samengevat

  • borsthoog zijn en vijf centimeter boven het middel eindigen. Als hij te groot is, zal de leerling geneigd zijn naar voren te buigen om het gewicht te compenseren. Dit kan leiden tot schouderpijn en beschadigde gewrichtsbanden;
  • op beide schouders worden gedragen met het risico dat de verdeling van de massa uit balans raakt;
  • niet meer bedragen dan 10-15% van de massa van de leerling.

In tegenstelling tot scholieren hebben middelbare scholieren over het algemeen kleinere tassen. Daarom is het niet ongewoon dat meisjes liever met handtassen naar school gaan. Maar is dit wel een goed idee?

Is het mogelijk om met een handtas naar school te gaan?

Wettelijk gezien is er niets dat een schoolmeisje ervan weerhoudt om met een handtas naar de klas te gaan. Maar wees voorzichtig… De geliefde handtas is een echte bedreiging voor haar gezondheid. Door alles in één groot vak te stoppen, kan deze damestas bepaalde spieren in de borst en rug overbelasten.

Dat klopt… Ondanks het verstrijken van de tijd biedt geen enkele tas het comfort en de ergonomie van een klassieke rugzak.

Des Jeunes Qui Sortent Du Lycée Avec Des Sacs À Dos

Aan de hand van welke criteria moet u een rugzak voor middelbare scholen kiezen?

Geconfronteerd met de overvolle rekken van de winkels, welke rugzak moet je kiezen voor je middelbare school? Alleen een tas die aan de volgende criteria voldoet, mag je in je winkelwagentje leggen.

1. Het aantal vakken

Laat je niet misleiden: het aantal zakken telt. Waarom zou het ertoe doen? Omdat de gewichtsverdeling beter is als er meerdere zakken zijn. In plaats van al je spullen op één plek te concentreren, verlicht het verspreiden ervan de last voor de leerling.

Kies idealiter een middelbare school rugzak met ten minste :

  • een binnenzak in het middenvak ;
  • een voorvak (of twee);
  • twee zijvakken (optioneel).

Deze zakken helpen de tiener niet alleen zijn spullen beter te organiseren, maar voorkomen ook medische problemen. Of hij nu met zijn laptop naar de les gaat of op weg naar huis stopt bij de sportschool, hij heeft voldoende bewegingsruimte.

In gebieden waar het vaak waait, kan een rugzak met een net een heel goed idee zijn. Zo kan de tiener een trui of windjack in de rugzak stoppen voordat hij naar de les gaat.

2. Het materiaal van de rugzak

Om de rugzak praktisch en licht te houden, moet de stof van de rugzak zorgvuldig worden gekozen.

Aan de binnenkant zal een katoenen of kunstlederen voering de ruimte visueel afbakenen en tegelijk een gevoel van stijl geven. Aan de buitenkant is de keuze iets ingewikkelder… In 100% optimale omstandigheden zal de stof waterdicht en zeer licht zijn. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan textiel zoals canvas. Hoewel waterdicht, is jeans een materiaal dat de voorkeur geniet van jonge tieners.

Ook al is de eigentijdse look aantrekkelijk, jacquard is niet echt geschikt voor een schooljongensrugzak. Het rafelt heel gemakkelijk en zal de spullen van uw tiener snel blootleggen.

3. Schouderbanden

Het is niet ongewoon dat een middelbare scholier meerdere jaren achtereen dezelfde tas gebruikt. In de tussentijd zullen ze enkele centimeters, of zelfs een dikke tien, zijn aangekomen. Een goede rugzak moet gewatteerde en verstelbare schouderbanden hebben om zich aan hun groei aan te passen.

Dankzij de aanwezigheid van schuim zullen de riemen de sleutelbeenderen beschermen tegen de bruto massa van de tas. Dit materiaal is enkele centimeters dik en maakt het verschil in comfort.

De modulariteit van de schouderbanden is een element waarmee u de positie van de tas kunt aanpassen. Vergeet niet… Een te lage rugzak duwt de leerling in een schildpadpositie. Knieën, gewrichtsbanden en schouders zullen een hoge prijs betalen.

4. Het ontwerp van de rugzak

Denk terug aan je middelbare schooltijd… Je rugzak was meer dan een opbergmiddel, het was een ruimte voor expressie. Door middel van spelden of graffiti, gebruikte je het om je identiteit te bevestigen aan je leeftijdsgenoten. Ook al zijn de mullets niet meer, het creatieve aspect van de rugzak is niet echt veranderd.

Er is maar één criterium om rekening mee te houden: de smaak van je tiener. Als uw tiener naast u staat op het moment van aankoop, zal het uiterst gemakkelijk zijn. Is hij of zij er niet, dan moet u rekening houden met zijn of haar interesses.

Patronen, kleuren, ontwerpen, … Alles wordt zo gedaan dat elke student minstens één tas heeft die op hem lijkt. Het is aan jou om die te vinden.

5. De prijs

Een goede rugzak voor middelbare scholieren is er een die in je budget past. Stel voordat je naar de winkel gaat een tassenbudget vast en houd je daaraan. Vergeet niet dat een rugzak slechts een van de vele academische aankopen is. Boeken, schriften, buitenschoolse activiteiten, enz. de lijst lijkt nooit op te houden.

3 perfecte rugzakken voor middelbare scholieren

Nog steeds geen idee ondanks deze richtlijnen? Voor ouders met haast of middelbare scholieren die willen vereenvoudigen, heeft de redactie zeven tassen geselecteerd die in alle opzichten perfect zijn. Dit zijn :

  • de effen rugzak in stedelijke stijl ;
  • de kleurrijke minimalistische rugzak ;
  • de bloemrijke rugzak ;

Door te kiezen voor een van deze rugzakken, weet je zeker dat je niet de fout in gaat. Ergonomisch en trendy, deze vijf rugzakken zullen de beste keuze zijn voor middelbare scholieren.

Groupe De Jeunes Avec Des Sacs À Dos De Lycée

Welke rugzak voor de middelbare school?

Weet jij hoe je een rugzak voor de middelbare school kiest? Aarzel niet om je tips en trucs met ons te delen in de comments!

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.