Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Een Handtas Dragen

Hoe draag je een handtas?

De definitie van een handtas is vrij eenvoudig: het is een tas waarin middelgrote voorwerpen kunnen worden opgeborgen. Maar in werkelijkheid is de handtas het standaardartikel dat door alle vrouwen, elke dag, overal ter wereld wordt gedragen.

Of ze nu werken, voor de kinderen zorgen, uitgaan met vriendinnen, winkelen, sporten, kortom: de handtas is een fetisjobject dat elke vrouw bezit, vaak in meerdere exemplaren, om haar dagelijks leven te vergemakkelijken, maar ook om ervan te genieten als modeaccessoire.

Een beetje geschiedenis..

Het is belangrijk om te weten dat het principe van de handtas zeer oud is, aangezien het teruggaat tot… de oudheid.
In die tijd werd het gebruikt door slaven om de kostbaarheden van hun meesters te dragen. Als hun meesters bijvoorbeeld met trots juwelen wilden tonen, zeiden ze dat de slaven dat moesten doen.

En waarom deze voorwerpen niet in zakken stoppen? Nou, eenvoudigweg omdat zakken in die tijd nog niet bestonden!

In de loop der tijd heeft de handtas verschillende evoluties doorgemaakt.
Tegenwoordig bestaat de handtas in verschillende maten, kleuren, materialen en vormen. Ze dient vaak om allerlei voorwerpen mee te nemen, van de telefoon tot de agenda, en niet te vergeten het make-up tasje en de sleutels. Maar hij moet wel up-to-date zijn door de modecodes te volgen, door zich te associëren met de kleding en accessoires van degenen die hem dragen.

Brunette Avec Un Sac À Main

Weten hoe je een handtas moet dragen… en waarom

Een handtas hebben is goed. Weten hoe je hem moet dragen, waarom, en de voor- en nadelen is nog beter.

Er zijn vele manieren om een handtas te dragen, voornamelijk afhankelijk van de stijl die u wilt aannemen, maar er zijn ook andere criteria waarmee u rekening moet houden.

De klassieke manier

U houdt uw handtas vast aan het handvat en laat hem langs uw benen “hangen”.
De belangrijkste reden om deze stijl te kiezen is dat hij geschikt is voor alle situaties: of u nu naar uw werk gaat of een wandeling maakt. Bovendien kunt u een kleine of een grotere tas gebruiken, het maakt niet uit hoe u hem draagt.

Er kunnen zich echter twee problemen voordoen. Enerzijds moet het gewicht van de tas op een redelijk niveau worden gehouden, anders zullen de hand en zelfs de arm snel pijnlijk worden. Anderzijds is een van de handen bezet, waardoor de interactie met de directe omgeving wordt beperkt (een deur openen, een voorwerp pakken, enz.).

Over de schouder

Het dragen van een tas over de schouder is een klassieke praktijk die door veel vrouwen wordt toegepast.
Het probleem is dat de gekozen tas niet volumineus mag zijn, omdat deze al snel hinderlijk wordt tijdens het reizen. Bovendien bestaat het risico dat de tas van de schouder glijdt en zelfs op de grond valt: om hem op zijn plaats te houden, is het het beste om één hand continu om de schouderriem te houden.

Dit is een stijlvolle manier om uw handtas te dragen, maar het vereist enkele voorzorgsmaatregelen.

Over de schouder

Waarschijnlijk een van de beste manieren om een handtas te dragen.

Het is een variant van het dragen over de schouder. Er zijn veel redenen om uw handtas op deze manier te dragen. Ten eerste is er geen risico dat hij op de grond valt. Ten tweede hebt u meer bewegingsvrijheid omdat beide handen volledig vrij zijn van beperkingen bij het dragen van de tas.

En ten slotte veiligheid: het is een goede manier om uzelf te beschermen tegen diefstal. Een laatste reden? Het gewicht van de tas is gelijkmatiger verdeeld en over de schouder dragen beschermt uw rug door niet één kant van de wervelkolom te belasten.

Jeune Femme Au Téléphone Avec Un Sac À Main

Op de heup

Als u uw handtas op een originele manier wilt dragen, is het dragen op de heup een goede methode. Hier worden het handvat en de schouderriem weggelaten: u neemt de tas aan de onderkant en laat hem op uw heup rusten. De reden om voor deze stijl te kiezen is om jezelf een modieus effect te geven dat zeker opvalt.

Voor het overige is deze manier van dragen voorbehouden aan een uitstapje waarbij u geen lange afstanden hoeft te lopen, omdat u zich anders snel moeilijk kunt bewegen doordat de tas tegen uw kleding schuurt.

In een rugzak

Als u veel spullen in uw handtas moet dragen, vooral over een lange afstand, kan het dragen ervan op uw rug een goede oplossing zijn. Een mooie leren tas kan gemakkelijk worden aangepast aan vele outfits.

De belangrijkste reden om voor de rugzak te kiezen is de grote opslagcapaciteit, het comfort dat u voelt als u hem draagt en het feit dat u uw handen vrij heeft.

Op één schouder geplaatst biedt de rugzak de drager een chique en casual stijl.

In een clutch

De clutch tas neemt een minimum aan ruimte in en wordt gewoon in de hand gedragen. Uiteraard is de clutch vanwege zijn kleine formaat geen handtas die in het dagelijks leven wordt gebruikt. Maar waarom zou u voor een clutch kiezen? Op een feestje, bijvoorbeeld, is het de ideale metgezel om in stijl het minimaal noodzakelijke mee te nemen.
Klein nadeel: we hebben de neiging om de clutch tas ergens neer te leggen… en vergeten hem gemakkelijk. Om dit probleem te ondervangen, hebben sommige modellen een afneembare ketting.

De elleboogvouw

Je handtas dragen in de elleboogplooi, ook wel elleboogvouw genoemd, is heel gewoon. Maar waarom draagt u uw handtas op deze manier? Voor een mode-effect. Omdat dit gebaar door veel sterren over de hele wereld is gepopulariseerd.

En toch is het een manier van dragen die niet zonder gevolgen is voor de gezondheid. Hoewel het de drager een verfijnde uitstraling geeft, moet worden opgemerkt dat het dragen van een handtas op de elleboogplooi het gewicht ervan verdubbelt of verdrievoudigt. Het risico van spier- en zelfs botproblemen is reëel. Een stijl om heel af en toe te gebruiken dus.

En hoe zit het met de mannen?

Er bestaat niet zoiets als een handtas voor mannen.
Maar met zoveel mee te nemen tegenwoordig, zelfs voor mannen, zijn zakken vaak niet meer voldoende (of lopen ze het risico zo zwaar belast te worden dat ze kleding beschadigen).
Bijgevolg zijn schoudertassen, vaak met een kleine capaciteit, de oplossing voor mannen die hun telefoon, portefeuille, sleutels, bril, enz. gemakkelijk willen meenemen.

Voor wie een tas nodig heeft voor zijn werk en een laptop, een tablet of gewoon dossiers moet meenemen, bieden tassenfabrikanten steeds vaker opbergoplossingen die kledingzakken vrijmaken voor alle accessoires die tegenwoordig onmisbaar zijn geworden.

Zoals u wellicht hebt gemerkt, is de handtas door de eeuwen heen een onmisbaar accessoire geworden. Voor sommigen een echt modeartikel, voor anderen een onmisbaar object voor dagelijkse benodigdheden: hij kan op vele manieren worden gedragen, afhankelijk van uw stemming, uw verlangen en het praktische nut dat u eraan wilt geven.

Homme Avec Sac À Main

Hoe draagt u een handtas?

Kent u andere manieren om een handtas te dragen? Vertel het ons in de commentaren!

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.