Mand

Nederlandse Klantenservice 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE SD10

 

contact@mijn-rugzak.nl

Reisrugzak

Met welke rugzak reizen?

De rugzak is het eerste accessoire dat een reiziger uitlicht wanneer hij op reis gaat. Daarom is het maken van de beste rugzakkeuze essentieel en vergt het tijd om na te denken. In dit artikel geven we u alle aspecten waarop u moet letten om de ideale rugzak te kiezen. Dit zal afhangen van uw budget, uw profiel, uw ambities, uw reisgewoonten en de duur van uw reis.

Criteria voor het kiezen van een reisrugzak

Let bij het kiezen van een reisrugzak op de volgende criteria.

Grootte en capaciteit van de tas

Het is essentieel dat uw rugzak niet te klein of te groot is. Idealiter past hij bij uw lichaamslengte, de grootte van uw rug en heeft hij de perfecte capaciteit.

 • Meet uzelf nauwkeurig op en kies een tas met een goede verstelmogelijkheid. De tas van een vrouw moet passen bij haar lichaam, spieren en heupen voor comfort.
 • Voor een lange reis moet u rekenen op een tas met een inhoud van 50 tot 80 liter . Voor een dagelijkse tas adviseren wij een inhoud van 15 tot 25 liter.
Sac À Dos De Voyage

Comfort en riemen

Over het algemeen moet uw rugzak op uw heupen wegen, zonder uw rug of schouders te belasten. Het gewicht van uw rugzak mag u niet naar achteren trekken.

De verstelpunten (heup- en borstriemen, draagriemen, heupriem, enz.) moeten dus goed zijn afgesteld.

Uw rugzak moet dus gemakkelijk verstelbaar zijn en niet te stijf van structuur . Hij moet uitgerust zijn met :

 • Een ventilatiesysteem, vooral als u van plan bent naar een warm land te gaan;
 • Een gevoerde en gedempte riem en schouderbanden.

Compartimenteringstas met vooropening

Kies voor een rugzak met een opening aan de voorkant, zodat u niet alles eruit hoeft te halen als u op zoek bent naar spullen aan de onderkant. Het is ook belangrijk om een tas te hebben met compartimenten voor de indeling. Uw tas moet beschikken over :

 • Een onderste en bovenste vak: het doel is vooral om het gewicht te verdelen, zodat u uw spullen kunt opbergen volgens de toegankelijkheid van de vakken;
 • Een of twee kleine vakken aan de riem;
 • Verschillende zakken om uw documenten op te bergen.

Weerstand en waterdichtheid

 • Een sterke rugzak is een rugzak die u tijdens uw reis niet in de steek laat. Let er daarom bij de aankoop van een rugzak op dat de naden en bevestigingssystemen sterk zijn.
 • Om uw tas weerbestendig te maken, moet hijeen geïntegreerde beschermhoes hebben. Zo niet, koop dan een waterdichte rugzakhoes, vaak gemaakt van waterbestendige materialen.

Compacte en lichte tas

 • Kies een rugzak die compacter kan worden gemaakt met behulp van zij- en bovenriemen. Met deze riemen kan de tas worden samengedrukt wanneer hij zwaar beladen is.
 • U moet weten dat de meest comfortabele en grootste tassen een bepaald gewicht hebben. Een lege tas van 60 liter kan tot twee kilo wegen.

Ritsen

Het is het beste als de ritsen van uw rugzak sterk en praktisch zijn voor dagelijks gebruik. Als je er een hangslot aan wilt hangen, is een tas met een dubbele rits een goede keuze, vooral voor backpacken.

Type De Sac À Dos Idéal Pour Les Voyageurs

Het ideale type rugzak voor reizigers

De beste rugzakken voor minimalistische reizigers

Reisrugzak met grote capaciteit

Met een capaciteit van 40 L, is deze rugzak de meest populaire rugzak voor reizigers. Met een draagvermogen van 20 kg kan de reisrugzak met grote capaciteit worden gebruikt voor reizen in de cabine. Hij opent aan de voorkant en heeft een riem en schouderbanden die in een speciaal vak kunnen worden gevouwen. De rugzak kan worden opgevouwen tot een speciaal vak, en met de handvatten aan de bovenkant en een zijkant kan hij worden omgevormd tot een klassieke reistas.

Gewicht: 1,4 kg

Lading: 10-20 kg

Voordelen: een kwaliteitstas, modulair, licht en praktisch.

50L Militaire rugzak met grote capaciteit

Met een capaciteit van 50 L, deze rugzak ontworpen voor digitale nomaden. Hij is uitgerust met een zak voor een waterfles, een zak voor ondergoed, talrijke zakken voor kabels, opladers, laptops, enz. Het komt ook met een waszak en een waterdicht dekzeil om uw spullen te beschermen in geval van regen.

Gewicht: 1,8kg

Lading: 10-20kg

Voordelen: Een waterdichte tas die aan de voorkant opengaat en een afneembare riem heeft.

Ideale rugzakken voor wandelaars

Zeer grote wandelrugzak

Ondanks zijn capaciteit van 90 liter is dit een ultralichte, regenbestendige rugzak. Het is de ideale tas voor lange tochten. Een deel van het gewicht van de tas wordt via een ophangsysteem overgebracht op de heupen, zodat de tas nooit rechtstreeks in contact komt met de rug. Dit is zeer effectief om transpiratie tegen te gaan.

Gewicht: 573 g

Belasting: 16 kg

Voordelen: Een goed ontworpen, lichtgewicht, waterdichte tas met perfecte ventilatie.

Waterdichte wandelrugzak

Deze rugzak heeft een inhoud van 50 liter. De waterdichte wandelrugzak is een van de populairste modellen wandelrugzakken . Hij is ontworpen voor mensen die vrij willen reizen. De uitneembare zak van 10 liter bovenop de tas kan gemakkelijk worden verwijderd.

Gewicht: 2,7 kg

Belasting: 25 kg

Voordelen: Een flexibele en comfortabele tas.

Sac À Dos Pour Voyageur Et Randonneur

Welke rugzak vindt u het beste voor op reis?

Heb je vragen over deze rugzakken? Heb je nog andere modellen die je reizigers zou aanraden? Laat hieronder een reactie achter!

15% korting op de hele winkel !

Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang uw welkomstgeschenk.